Project landelijke tuin Boskoop

Opdracht:

Deze tuin was door de jaren heen flink verwaarloosd. De tuin was erg verzakt en er was geen structuur. Schoeiingen moesten worden vervangen en er stonden oude verwaarloosde bomen. Kortom er lag een grote uitdaging!
 

Gemakkelijk te onderhouden, praktisch en kindvriendelijk waren de wensen voor deze tuin. De nieuwe bewoners stelden het ook zeer op prijs als er een groot gazon met trampoline werd gecreëerd.

Om aan deze wensen te kunnen voldoen hebben we gekozen voor een praktische voortuin. Met parkeergelegenheid voor meerdere auto's, afgewerkt met ardenner-split tot aan de nieuwe schuur. Tussen het split is er gekozen voor groenblijvende taxushaagjes. Dit om meer kleur en sfeer aan te brengen. Ook is er gekozen voor leilinden met daaronder hortensia's. De beukhagen zijn doorgetrokken tot aan de waterkant. Dit om meer éénheid te creëren. 

De achtertuin is voorzien van een grote vlonder met een steiger. Deze vlonder wordt later nog voorzien van een groot veranda. De klinkerpaden hebben meer uitstraling gekregen d.m.v. de grote tegels in het midden. Als erfafscheiding is er gekozen voor een hekwerk met klimop. In de hoek van dit hekwerk is er een groot terras gekomen om langer van de zon te kunnen genieten in de namiddag. Voor de kinderen en hond is er een groot speelgazon met een trampoline. In het gazon staat een appelboom en een rode sierkers. De verdere beplanting in de achtertuin is onderhoudsvriendelijk met een hoge sierwaarde.